Tur-Orientering

Tur-orientering Halden er et samarbeidsprosjekt mellom Gimle IF, Halden SK, Idd Sportsklubb og Tistedalen Friluftslag.
Tur-orientering Halden er et fint tilbud til de som er glad i å gå i skog og mark. Spesielt i disse Korona-tider kan det være en fin familieaktivitet.

Tiltak mot Korona-smitte:
Det er viktig at alle som er på tur-orientering tar forholdsregler mot Korona-smitte. Vi oppfordrer derfor alle om ikke å berøre bøttene, men lese av koden på avstand. Møter man andre på smale stier, så gå til siden og hold avstand. er mange ute på samme runde, så vurder å dra til et annet område og kom heller tilbake noen dager senere. Vi oppfordrer samtidig alle til å følge med på myndighetenes anbefalinger og følge disse.

Familie/barn har enkel orientering - lette poster langs sti/vei.
Tilbud: Disse kartene til familie/barn kan lastes ned gratis.

Kart familie/barn:

 

1: Stutekollen (TFL) - 8 poster - Målestokk 1:5.000 - postnr. 70-77

Poster på og i nærheten av historisk område, blant annet med spor etter Karl XII. Parkering på Harekas barnehage i helger og på kveldstid, ellers kan man parkere på Fredriksten Festning.

 

2: Prestebakke (Idd SpK) - 8 poster - Målestokk 1:5.000 - postnr. 78-85

Flatt og fint område med gode stier. Parkering ved Prestebakke skole, på venstre siden like før skolen (ved miljøstasjonen).

                                                               

3: Venås-Ulvås (Gimle) – 7 poster - Målestokk 1:7.500 – postnr. 86-92

Venåsmarka er et nærområde med masse stier og tråkk. Naturlig parkering er p-plass ved Venåshytta.

 

4: Høiås (HSK) – 7 poster - Målestokk 1:7.500 - postnr. 93-99

Turen går i området rundt Høiåshytta. Parkering ved Demma, foran bommen. Så kan man velge om man benytter sykler til deler av turen.

 

Kart Tur-o

                                 

1: Blå tur – Hjerterås (HSK) - 8 poster - Målestokk 1:10.000 - postnr. 1-8

Flotte poster i et nydelig terreng, der det er gode muligheter for å finne stier med retning mot postene. Parkering er midt i skogen midt i terrenget. God beskrivelse er gitt bak på kartet

                                                               

2: Rød tur – Brække - demning (HSK) – 7 poster - Målestokk 1:10.000 – postnr 9-15

Ved Krusetertjern tar du av til venstre inn mot Brække sluser, parker etter 400 meter, eller kjør helt inn til slusene og parker der. Turen inneholder både utsiktspunkt og badeplass, kartet er ikke helt nytt på nordsiden av vassdraget, men kurvebildet er helt fint.

 

3: Rød tur – Ryggerød (Gimle) – 7 poster - Målestokk 1:10.000 - postnr. 16-22

Naturlig parkering ved veikrysset ved Østerbymoen (Øfseveien/Håkenbyveien). Ikke så mange stier, men det er fint å ta seg frem oppe på fjellrabbene.

 

4: Rød tur – Venås (Gimle) – 8 poster - Målestokk 1:10.000 - postnr. 23-30

Naturlig parkering Venås, alternativt langs Høiåsveien eller ved Stenerødområdet. Nærterreng til Halden med en god del stier og lysløyper. Fint å ta seg rundt også i «bløte» perioder med mye regn.

 

5: Rød tur - Hisås (Idd SpK) – 10 poster - Målestokk 1:10.000 – postnr. 31-40

Det er to alternativer for parkering, sving til høyre rett etter jernbanebrua inn til Hisås skytebane eller kjør videre til hyttefeltet ved Buerskogen. Kartet er ikke av ny dato så les tipsene bak på kartet. Selv om kartet er gammelt holder det god standard, og skogen med glissen furuskog er nydelig.

 

6: Blå tur – Ertemarka (TFL) – 15 poster - Målestokk 1:14.000 –postnr. 41-55

Årets kombinerte sykkel- og tur-orientering går i Ertemarka. Her kan man velge seg en flott sykkeltur eller en god langtur til fots. Parkering på Ertemoen (skianlegget/vannanlegget)

 

Månedens GPS Poster (HSK/TFL) – 5 poster- Ikke kart – postnr. 56-60

Også dette året setter vi ut en månedens post med GPS-koordinater hver måned.  All informasjon blir lagt ut fortløpende på www.Tur-O-Halden.no

Gå inn på http://www.turorientering.no og registrer deg som ny bruker. Vi ber om at du registrerer deg med fullt navn og adresse, samt email. Dette for at vi lettere kan finne frem ved eventuell premiering, og at du kommer med riktig navn i adelskalenderen.

 

Gå deretter til “Finn arrangør” og velg Halden, eller gå rett til http://turorientering.no/halden. Der velger du “Poster”, deretter nummeret på posten og taster inn koden. Etter første registrerte post blir du registrert som deltaker og kommer med i poenglistene. Du kan også gå inn på “Grupper” under poenglister og melde deg inn i en gruppe.  Hvis ikke du finner en passende gruppe så kan du si fra ved å bruke “kontakt arrangøren” på høyresiden når du er på tur-o-halden.no

 

Det finnes en egen tur-o app som kan lastes ned via link på turorientering.no til AppStore og Google Play. Med app’en kan man kjøpe og laste ned kart og klippe poster rett på sin smarttelefon. App’en kan brukes på turorientering i hele Norge.

Premiering

Det er mange fine premier å vinne for alle som har tatt minst 25 tur-o-poster. Husk at postene må være registrert på nettet eller kontrollkort levert inn før fristen som er 6. oktober.

Toppremien er også i år et gavekort gitt av Båt-Holm AS som kan brukes på GPS- eller båtutstyr. Båt-Holm holder til ved Lundestadbrua på Sørlifeltet. I tillegg er det mange gavekort gitt av våre støttespillere. En stor takk til våre sponsorer:

Konvolutter kan kjøpes  hos Kiwi Risum Mat og Felleskjøpet Agri BA og norli Køhn.

Pris kr 250 for konvolutt for vanlig turorientering.  Pris kr 100 for familie og barn.Håper det blir mange fra  Idd Sportsklub som ønsker å finne poster og registrere dem på nett.   Meld deg da inn under  gruppen:  Idd Sportsklubb.  Kanskje vi kan få noen registreringer denne sesongen.   

Sunniva Ulseth Pettersen og Marit Bokerød Hansen representerer Idd Sporsklubb med løypelegging, pakking og distribusjon av konvolutter i årets opplegg.

God tur og lykke til!